Syjunta och framsteg

10 juni, 2013 § Lämna en kommentar

Ibland behöver man vara flera för att komma framåt. Med hjälp av en syjunta, trevligt sällskap och god mat kom jag äntligen vidare på min mellanklänning.

Jag fick hjälp med att rita halslinningen fram

Jag fick hjälp med att rita halslinningen fram

och bak

och bak

Därefter var det dags för att sy i infodringarna i halslinning och mitt fram. Jag valde en infodring i halvblekt linne med en smalare kant kring halslinning och ca 2 cm mitt fram. Där ska det sedan sys snörhål så förstärkningen kommer nog väl till pass.

DSC_0071

Kanten mitt fram samt eventuellt ärmarna ska sedan förstärkas med en kantväv. Det är ett praktiskt sätt att förstärka plaggen och en snygg avslutning. Bland grönlandsfynden finns rester av vävda kanter, och likaså i londonfynden. I boken ”Textiles and clothing, 1150-1450” kan man se bilder på fynd från andra halvan av 1300-talet som visar remsor med knapphål där kanten är förstärkt med kantvävning.

Min sambos hosor har fått en kantvävd förstärkning. Färgen kanske inte är rosa, men jag älskar den miss-matchande kombinationen av rosa hosor, organge kant och krappröd kjortel.

Hosorna med kantväven. Vävd i enkel tuskaft med en bandgrind köpt på BoW 2011.

Hosorna med kantväven. Vävd i enkel tuskaft med en bandgrind köpt på BoW 2011. Nu syns så klart inte kjorteln på bilden, men fint ändå.

I finally made some progress with my new dress. In good company of some friends I finally made some decisions and sew an enforcement in linen at the opening in the front. Later on I’m planning to weave an edge in the front and maybe also at the sleeves. The last picture shows my boyfriends hoses with their lovely mis-matching edge.

Annonser

Taggad: ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Vad är detta?

Du läser för närvarande Syjunta och framstegnutidadåtid.

Meta

%d bloggare gillar detta: